تلفن همراه

09123681369-09126105380

ایمیل ما

info@hamghamtolid.ir

ساعت کاری

شنبه تا چهارشنبه: 9صبح تا 7 شب

مفتول سیاه

سیم مفتول آرماتوربندی یا مفتول سیاه که با نام سیم نجاری و قالب بندی نیز شناخته می‌شود، نوعی مفتول است که در پروژه‌های ساختمانی کاربرد فراوان و مهمی دارد. به طور کلی در زمان ساختمان‌سازی، میلگردهای افقی و عمودی می‌بایست به یک دیگر به طور دقیق و محکم متصل شوند. برای این اتصال از این محصول استفاده می‌شود. به طور کلی در صنعت ساختمانی، استفاده از این مفتول اهمیت زیادی دارد. چرا که تکه‌های کوجک و بزرگ میلگرد توسط این محصول و با کمک انبر به هم متصل می‌شود. در نهایت میلگردها به صورت عمودی و افقی قرار می‌گیرند. در این بخش در مورد کاربرد و مشخصات خرید سیم یا مفتول آرماتوربندی و عوامل تاثیرگذار در قیمت فروش صحبت می‌کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این محصول، با ما همراه باشید.

در بازار امروز، رایج‌ترین  نوع مفتول سیاه، مفتول 1.5 نرم است. اما به طور کلی در زمان تولید ابعادی که برای این محصول در نظر گرفته می‌شود، بین 1.5 تا 4 میلی‌متر است. به طور کلی در زمان خرید و فروش سیم آرماتوربندی، به ضخامت مفتول توجه کنید. 4 نوع مفتول پرطرفدار از این محصول شامل 1.2 میلی‌متر، 2.5 میلی‌متر، 3 میلی‌متر و 4 میلی‌متر است. قیمت سیم آرماتوربندی یا مفتول سیاه در هر یک از این ابعاد متفاوت است. به طور کلی هر کدام از این ضخامت‌ها با نا‌م‌های دیگری شناخته می شوند. در واقع هر ضخامت برای کار خاصی استفاده می‌شود. به همین علت به آن‌ها سیم نجاری یا سیم قالب بندی گفته می‌شود. چرا که ضخامت‌های خاص از این سیم برای قالب بندی و نجاری کاربرد دارد.

ویژگی و مشخصات سیم آرماتوربندی یا مفتول سیاه چیست ؟

مفتول سیاه یا سیم نجاری، از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار است. همین مسئله سبب می‌شود تا به راحتی نشکند و یا پیچ نخورد. از طرفی انعطاف‌پذیری آن‌ها سبب می‌شود تا به راحتی دور میلگرد پیچیده شوند. از طرفی، استفاده از این سیم به دور میلگرد در زمان ساخت‌وساز، سبب می‌شود تا میلگرد درون بتن به خوبی متصل شده و هیچ لغزشی نداشته باشد. برای پیچش این مفتول دور میلگرد نیاز به عملیات سختی نیست. با استفاده از انبردست این مسئله ممکن می‌شود. مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، از جمله مشخصات بارز این محصول است که سبب طول عمر بالا می‌شود.

نحوه تولید سیم آرماتوربندی یا مفتول سیاه

جهت آشنایی با نحوه تولید مفتول سیاه یا سیم قالب بندی، ابتدا بگوییم که مواد اولیه برای ساخت این محصول میلگرد است. در ابتدا میلگرد ساده با ضخامت 6.5 میلی‌متر می‌بایست تحت کشش قرار گیرد. این کشش تحت انجام عملیات نورد، انجام شده و میلگردی با قطر زیاد را به سیم مفتول نازک تبدیل می‌کند. پس از کشش و کاهش ضخامت میلگرد، محصول سیم آرماتوربندی با ضخامت 1.5 میلی‌متر تولید شده و به صورت کلاف بسته‌بندی می‌شود.

در مرحله دوم، محصول بسته‌بندی شده، برای حفظ کشش و محصولی بهتر، در کوره‌هایی با دمای 900 درجه قرار می‌گیرد. در این مرحله به اصطلاح پخته می‌شود. این عملیات آنیل نامیده می‌شود. علت انجام این روش در زمان تولید این محصول، افزایش مدول الاستیسیته است تا کیفیت نهایی محصول افزایش یابد. روش تولید این محصول در کیفیت و قیمت سیم آرماتوربندی در زمان خرید و فروش موثر است.

انواع گره سیم مفتول آرماتوربندی

همان طور که گفته شد، در زمان ساختمان‌سازی به منظور محکم کردن میلگردها از مفتول سیاه استفاده می‌شود. حالا برای اتصال این محصول به میلگرد از روش گره استفاده می‌شود. گره مفتول سیاه آرماتوربندی، به چهار روش صورت می‌گیرد که در ادامه توضیح می‌دهیم:

گره پشت گردنی

به منظور اتصال محکم تیرهای عمودی و ستون‌ها از این روش استفاده می‌شود.

گره ساده یا لغزان

این روش همانطور که از نامش پیداست بسیار ساده بوده و پیچیدگی ندارد. از این گره در سطوح افقی مانند سقف و فوندانسیون استفاده می‌شود. البته کاربردهای دیگری هم دارد به طور مثال به منظور گره زدن و شکل دادن صفحه بتنی روی میلگردهای افقی و عمودی، از این روش استفاده می‌شود.

گره مفتولی یا صلیبی

برای میلگردهایی که ضخامت زیادی دارند، از این گره استفاده می‌شود. چرا که استفاده از این گره سبب اتصال محکم و مهار مطلوب می‌شود. از طرفی میلگردهایی که نقطه اتصال محدودی دارند نیز به این روش گره زده می‌شوند. لازم به ذکر است در مقایسه با انواع گره ها، این روش بسیار مناسب بوده و میلگردها را به خوبی تثبیت می‌کند.

گره مفتول اصطحکاکی

این روش سبب می‌شود تا میلگردها هیچ لغزشی نداشته باشند. به منظور قرارگیری میلگرد در دیوارهای بتنی و ایجاد صفحات عمودی از این روش استفاده می‌شود.

علت استفاده از سیم مفتول آرماتوربندی

همان طور که می‌دانید، استفاده از بتن بدون هیچ ابزار دیگری، چندان مناسب نیست. چرا که بتن اگرچه از مقاومت فشاری بالایی برخوردار است، اما در برابر کشش و نیروهای جانبی از خود مقاومتی ندارد. بنابراین برای جبران این ضعف لازم است از روشی به اسم مسلح کردن بتن استفاده شود. مسلح کردن بتن یعنی استفاده از میلگرد و خاموت در آن به منظور افزایش مقاومت در برابر نیروهای کششی.

در این روش میلگرد و خاموت‌ها با آرایش مشخص کنار یک دیگر قرار می‌گیرند. در نهایت اطراف آن‌ها با استفاده از بتن پر می‌شود. به طور کلی این فرآیند در مراحل ابتدایی ساختمان‌سازی یعنی فوندانسیون سقف و ستون استفاده می‌شود. در این بین لازم است میلگردها با استفاده از محصولی محکم شده و لغزش نداشته باشند. در این بین مفتول سیاه یا سیم آرماتوربندی وارد کار می‌شود. بنابراین خرید و فروش سیم آرماتوربندی در زمینه ساختمان‌سازی امری مهم بوده و لازم است صورت گیرد.